Sunday, August 16, 2009

Vegetable Soup

Ingedients:-
Carrot -1 small
Onion -1
Tomato -1
Cabbage -1leave
Potato -1/4 piece
Garlic - 1pod
Clove, cardamom -each 1
Bayleaf,cinnamon- 1/2 inch
For white sauce:-
Amul butter -1 tsp
Cornflour -1/2tblspn
Milk -100 ml

Maggi noodles powder-1/2 tsp[for
additional taste].
Pepper powder -1/2 tsp
Ajinomotto -1/2 pinch
Salt to taste.

Receipe:-
Wash, peel and cut the vegetables.
Put carrot, cabbage, onion, tomato,
potato and garlic in a pressure pan.
Add one cup water.
Keep the clove, cardamom, bayleaf
and cinnamon in a muslin or white cotton
cloth and tie it well and drop it in the pan
with vegetables and cook for two whistles.
Take out the cotton bunch and smash the
vegetables in a blender and filter it.
For white sauce:-
In a seperate pan melt butter and add
corn flour. Fry for 1/2 minute add milk .
Keep boil until it became glazzy.
With vegetable puree add 1/2 cup water,
ajinomotto, salt, pepper and maggi noodles
powder and bring to boil.
For serving :-
In a serving bowl first pour the vegetable
soup and add white sauce and stir well .
Serve topped with bread cubes fried in ghee.
Have ur soup with lijjat pepper papad
and chopstick.
Tips:-
The vegetable soup and the white
sauce must bring to boil before serving.

3 comments:

  1. இந்த இடுகை ஆங்கிலத்தில் உருவாக்க பின்னால் ஏதும் காரணங்கள் உண்டா. காரைக்குடி சமையல் என்பது தான் தெரியுமே? முதல் இருபது வருட சுவை என்பது அடுத்த திருப்பூர் பத்து வருடங்கள் பாடாய் படுத்தி இப்போது தான் மீண்டு வந்து இந்த சூப் போன்ற சமாச்சாரத்தில் மனம் வந்து நின்றுள்ளது.

    ReplyDelete
  2. நன்றி ஜோதிஜி.. சும்மாதான் எழுத ஆரம்பித்தேன்.:)

    ReplyDelete
  3. வலைப்பதிவர் ஒற்றுமை ஓங்கட்டும்.!
    என்றும் நம்முள் வலிமை பெருகட்டும்.!

    ReplyDelete